Ascentria

 

A true transformation of a dilapidated wood-framed warehouse, gave this company a new home. Ascentria, a general manufacturer of computer peripherals, was looking to create space for general office, administration, engineering, manufacturing, shipping and receiving. The challenge was to give the different departments autonomy, while facilitating communication between them. The property was originally built in the ’50s and reconfigured seven times, resulting in 20,000 s.f. of existing space that was truly maze-like.

The solution divided the different functions up per the buildings additions, allowing each division its own identity and conference space. Significant emphasis was placed on circulation. The corridors and stairs are celebrated and present various opportunities for the departments to communicate informally. Modern materials are used throughout such as colored polycarbonate and aluminum bar grating. The exterior entry was given a new high-tech identity.

Back to Interiors