Lauren Residence

Located in the Bryant neighborhood of Seattle, this second-story addition completely transformed a 60’s hip-roofed box into a stately contemporary craftsman.

The interior was completely gutted and re-imagined. The main floor is an open plan with a multi-story entry and contains a modern kitchen and dining room, a much larger living room, a guest bedroom and bath, and a much needed mud room. The new second floor includes three vaulted bedrooms, two baths, laundry room and a unique office alcove.

The exterior design leveraged the masonry base of the existing building by pulling it up to the second story windowsill height, completely masking the idea of an addition. Cedar shake siding compliments the masonry below. Several exterior trellis additions and a new integrally colored concrete porch add scale, shelter and a modern craftsman aesthetic.

Back to Single-Family