Saltoon Residence

 

This project was the renovation and addition to a 1940’s era home in the historic Harvard Belmont District of Seattle’s Capitol Hill.

The project had two jurisdictional hurdles; an ECA exemption was granted for steep slope and the Landmarks preservation board granted its approval to the design for appropriately fitting into the historic district.

The client wanted a larger, more modern kitchen and family room space, with a true master suite upstairs. Demolition of the existing kitchen made way for a generous entry hall and larger dining room. A small ground floor bedroom and courtyard gave way to a new kitchen and a family room. Upstairs,a new master suite was built above the family room and kitchen. From the street, the custom windows and continuous massing allow the home to look original and fit into the historic neighborhood while affording modern amenities within.

The new spaces engage the site in an intimate way. The clients were residing in Australia during the entire design and construction of the project which put a high demand on technology for communication.

Back to Single-Family